„Hogyan mondjam el neked?” – Az erőszakmentes és együttműködő kommunikáció alapjai

Időpont: 2018. március 2. (péntek) 9.00-17.00

Helyszín: hamarosan!

Miért érdemes részt venned?

Életünket meghatározzák kapcsolataink: ha számunkra megfelelően, jól működnek, harmonikusak, kiegyensúlyozottak, akkor magunkat is jól működőnek, „egyben lévőnek”, kiegyensúlyozottnak érezzük. Ha viszont gyakran vannak konfliktusaink; ha sokszor érezzük úgy, hogy nem értenek meg mások és nem tudjuk megértetni magunkat; ha újra és újra vitákba, veszekedésekbe keveredünk, akkor egyre kiegyensúlyozatlanabbá, idegesebbé, elégedetlenebbé válunk.

Kapcsolatainkat pedig meghatározzák szavaink, kommunikációnk: ha megtanuljuk, hogyan mondhatjuk el másoknak érzéseinket, gondolatainkat, véleményünket – akár sérelmeinket és megbántottságunkat is – úgy, hogy azzal ne ártsunk a másiknak, ne rombolja a köztünk lévő viszonyt és önmagunkat, azzal nagyban javíthatjuk társas kapcsolataink és egyúttal életünk minőségét. Az erőszakmentes, együttműködő kommunikáció alapjainak, szabályainak elsajátítása az egyik legjobb út lehet ehhez, mert ennek a beszédmódnak a gyakorlása nem csak kapcsolatainkra, hanem egész személyiségünkre pozitív hatással van.

Főbb témakörök – ízelítő a tematikából:

  • a hatékony kommunikáció két alappillére: önismeret/önértékelés és emberismeret/empátia – az együttműködő kommunikáció tükrében
  • a kommunikáció öt szintje: a „páncéloktól” a „szívekig”
  • a dinamikus egyensúly a kommunikációban: az „adok és kapok” elve
  • a megkülönböztető és együttműködő képesség mibenléte és jelentősége a kommunikációban: őszinte beszéd és empatikus hallgatás
  • az együttműködő kommunikáció dinamikája: a négy „lépés”

A tréninget Varga Éva kommunikációs szakember vezeti.

Tudnivalók a jelentkezéshez:

  • Kérjük, jelentkezéskor vedd figyelembe, megfelelő-e a tréning időpontja és jelen tudsz-e lenni rajta egész nap!
  • Órai hiányzás esetén tudunk igazolást adni.
  • Olyan e-mail címet adj meg, amit rendszeresen ellenőrzöl, munkatársunktól ugyanis e-mail-es visszajelzést fogsz kapni a jelentkezésedről. Kérjük, egy válasz e-mail-el jelezd majd, biztosan számíthatunk-e rád a tréningen.
  • Amennyiben valami közbejön, és mégsem tudsz részt venni, arra kérünk, azt legkésőbb 24 órával a tréning kezdete előtt jelezd valamelyik elérhetőségünkön.
  • Szeretnénk figyelmeztetni, hogy 24 órán belül lemondott tréning vagy tanácsadás után csak a következő szemeszterben áll módunkban fogadni Téged!

Egy tréning piaci ára 20-50 000 forint között mozog, azonban a Karrier Iroda által szervezett tréningek/workshopok a PTE hallgatói és frissdiplomásai számára térítésmentesek.

A tréning maximális létszáma: 18 fő

Jelentkezési határidő: 2018. február 27. 12.00

Jelentkezés:

A jelentkezési idő lejárt.

Bővebb információ:
PTE OIG Karrier Iroda, Horváth Viola
Universitas u. 2/a, Tudásközpont mélyföldszint
E-mail: horvath.viola@pte.hu
Telefon: 72/501-500/28084, 30/969-4668