KARRIER BLOG

Cikkek, videók, podcastek a Karrier Iroda programjairól, önismeretről, karriertervezésről, munkaerőpiaci ismeretek bővítéséről. Személyesen. Nektek.

Új Podcast!

Karrier Koktél - Hogyan hozz létre HR barát LinkedIn profilt?

Mire figyelnek a fejvadászok és Neked mire érdemes odafigyelned, ha állást keresel, vagy ha hallgatóként tudatosan szeretnél készülni a munkaerőpiac világára? Ebben az epizódban Kecskés Rékával beszélgettünk, (aki több éves recruiteri, toborzói tapasztalattal és közel 6000 követővel rendelkezik a LinkedIn-en). Tőle kaphattok tippeket arra, hogy mi kell egy igazán ütős LinkedIn profil létrehozásához, hogyan tegyétek magatokat láthatóvá/kereshetővé egy fejvadász számára, illetve mivel tudjátok lerövidíteni az álláskeresés időszakát?

Karrier Iroda a PTE-n – beszélgetés tapasztalatokról, élményekről, döntésekről tanácsadások egykori résztvevőivel

Miben tud segíteni egy tanácsadó anélkül, hogy tanácsot adna? Hogyan képzelj el egy tanácsadást? Milyen szolgáltatásai vannak a Karrier Irodának? Beszélgetés tanácsadások résztvevőivel tapasztalatokról, élményekről, döntésekről és saját belső erőforrásainkról., amelyek mindannyiunkban jelen vannak, csak néha kell egy kis segítség a felszínre hozásukhoz.

A videót IDE kattintva tudod megtekinteni!

Te is lehetsz pályasegítő! - Pályaorientációs workshop vezetői képzés (BESZÁMOLÓ)

A PTE hallgatójaként már legalább egyszer szakot, illetve pályát kellett választanod, így a jelenleg, még választási helyzet előtt álló középiskolások helyébe is könnyebben bele tudod képzelni magad. Neked mi vagy ki segített anno? Volt-e olyan tanár, ismerős, családtag vagy segítő, akivel átbeszélhetted az aggályaidat, aki segített tisztábban látni, de mégis rád hagyta a választás szabadságát?

A pályaválasztás nem magánügy! Kíváncsi vagy hogyan tudsz hallgatóként segíteni a pályaválasztás előtt álló fiataloknak? Olvasd tovább a cikkünket és nézd meg a pályaorientációs workshop vezetőivel készített beszélgetésünket! >>

Ilyen volt Novák Csaba és Almási Gábor előadása az online térben - Regényi Lilla beszámolója

Tudsz-e egy életen át motivált lenni? Mi motivál? Mitől vagy elégedett? És mitől vagy elégedetlen? Ha elégedett vagy, boldog is vagy? Ha elégedetlen vagy, lehetsz boldog? Mi a különbség a boldogság és az öröm között? És vajon ki irányítja azt a hullámvasutat, amin Te utazol?

Novák Csaba és Almási Gábor előadása során ezeket a kérdéseket is feszegettük. >>

Korábbi bejegyzéseink

BeléPTEtő 2020 - Interjú Szakál Bettivel a PTE BelépPTEtő Gólyatréning tapasztalatairól

Sikerrek zárult az idei beléPTEtő gólyatréning!

Ha csak ennyi történt volna velem februárban, már elégedett vagyok! - Ilyen volt a 7 szokás tréning

Sorsfordító utazások - Karrier Pizza beszámoló

A Karrier Pontokon keresztül egyre több karrierszolgáltatás érhető el a karokon

Tanulásmódszertan workshop beszámoló

Karriertervezés kurzus I. - amikor végre magadra figyelhetsz

Hallgatói lemorzsolódást megelőző összegyetemi mentorprogram

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VELÜNK KÉSZÜLT INTERJÚK

Alább a 2021-es online platformokon történt megjelenéseinket gyűjtöttöttük össze. Szemezgess belőlük kedvedre!

Karrier Irodánk vezetőjével, Héra-Tóth Andreával Pénzes Enikő, az Egészségtudományi Kar Nagykövete beszélgetett. 

   A videóból megtudhatod, hogy milyen programokkal tudunk támogatni akár már gólyaként is, hallgatóként milyen "soft skilljeidet” fejlesztő lehetőségek nyitottak előtted (a nálunk elérhető campus kurzusokért nem csak kreditet, de önismeretet és jövőképet is kaphatsz), illetve végzősként, friss diplomásként milyen szolgáltatásokkal tudjuk megkönnyíteni a munka világába való kilépésed.

Magyari Beáta kolléganőnket, a Pécsi Egyetemsiták Magazinjának szerkesztője, Gonda Daniella kérdezte.

   A beszélgetésben elhangzik Irodánk küldetése, illetve azokról a programjainkról, szolgáltatásainkról is szó esik, amelyeknek segítségével közelebb kerülhetsz önmagad jobb megismeréséhez, megértéséhez, karriered megtervezéséhez. A cikkben olvashatsz a különböző „soft” kompetenciákat fejlesztő tréningjeinkről/workshopjainkról is, illetve ingyenesen elérhető tanácsadásainkról is részletesebb képet kaphatsz. KATT IDE

Egy újabb összefoglaló cikk jelent meg Rólunk a PTE EHÖK jóvoltából.

   Itt nem csak a szolgáltatásainkról olvashatsz hasznos infókat, hanem a kulisszák mögé, vagyis irodánk struktúrájába, felépítésébe is betekintést nyerhetsz. Megtudhatod, hogy milyen nálunk a munkahelyi légkör, melyik kollégánk milyen feladatot lát el, kinek a grafikáit, képeit láthatod, kinek a mondatait olvashatod egy-egy Facebook bejegyzés vagy Insta poszt kapcsán, vagy épp melyikünkkel lesz nagyobb esélyed találkozni egy-egy szervezett programunkon. Ha mindez nem elég, nézz be hozzánk, szívesen körbe vezetünk az irodánkban is! KATT IDE