KARRIER BLOG

Cikkek, videók, podcastek a Karrier Iroda programjairól, önismeretről, karriertervezésről, munkaerőpiaci ismeretek bővítéséről. Személyesen. Nektek.

TŐLETEK KAPOTT VISSZAJELZÉSEK

Nagyon sok szívmelengető visszajelzést kaptunk már Tőletek az évek során, ami újra és újra megerősít Bennünket abban, hogy óriási igény van a szolgáltatásainkra, ugyanakkor mi is mindig újabb és újabb löketet, motivációt merítünk belőlük ahhoz, hogy lelkesen folytassuk a munkánkat.

Programjainkat minden évben úgy válogatjuk össze, tervezzük meg – a Ti egyéni visszajelzéseiteket is figyelembe véve-, hogy ismereteitek, kompetenciáitok bővítését szolgálják, ugyanakkor belső fejlődésetek, önismeretetek mélyítésében is segítséget nyújtsanak. Emellett egy-egy nehezebb helyzetben, döntési szituációban egyfajta mankóként is szeretnénk mellettetek állni, mintegy külső-belső iránytűként szolgálva életpályátok alakításához, tervezéséhez. 

Valljuk, hogy a hallgatói lét, illetve a munkaerőpiacra való kilépésetek akkor tud sikeres és teljes lenni, ha a választott szak ismeretanyagán kívül azzal is foglalkoztok, hogy hogyan vagytok jelen a saját életetekben, hogyan kapcsolódtok másokhoz, illetve milyen céllal, értékek mentén vagytok jelen a világban. 

Az alábbiakban néhány, számunkra kedves visszajelzés közül válogattunk, szeretettel ajánljuk figyelmetekbe. Reméljük motiváló lesz azok számára is, akik eddig esetleg hezitáltak egy-egy programunkra való jelentkezéskor.

ÍGY ÉPÍTSD TUDATOSAN A SZEMÉLYES MÁRKÁDAT MÁR AZ EGYETEMI ÉVEID ALATT

Azt mondják a személyes márka az, amit akkor mondanak rólad, amikor kimész a szobából. Akár foglalkozol vele, akár nem, az emberek így is, úgy is véleményt alkotnak rólad. A kérdés tehát csak az, hogy tudatosan vagy tudattalanul alakítod, hogy milyen tulajdonságokat társítanak hozzád. Ha szeretnéd kezedbe venni az irányítást, akkor fogadd meg a cikkben összegyűjtötti márkaépítési tippeket!

A folytatáshoz kattints IDE!

BIZTONSÁG A BIZONYTALANSÁGBAN - TRÉNING BESZÁMOLÓ -

Tény, hogy a világ egyre inkább felgyorsult, az idő egyre nagyobb kinccsé válik, miközben sokkal több a bizonytalan helyzet a mindennapjainkban. Munka, család, magánélet, szabadidő, döntések, veszteségek, és akkor még nem is beszéltünk azokról a dolgokról, amelyekre nincs befolyásunk: járványok, háborús helyzetek, halál. Mindannyian szeretnénk egy kis kapaszkodót, szívesen veszünk bármilyen fogódzkodót és gyakorlatot, amivel egy kicsivel megemelhetjük azt a bizonyos biztonságérzetünket. Ebben segített ez a tréning.

A folytatáshoz kattints IDE!

NYUGI VAN!- RÉSZTVEVŐI BESZÁMOLÓ A STRESSZKEZELÉSI TRÉNINGÜNKRŐL -

"Állandó ingerek, határidők, előre nem látható, akár 180 fokos változások a mindennapi életünk része. Stresszel? IGEN.

Stresszfaktorok mindig voltak, vannak és lesznek is az életünkben.  Az, hogy mit kezdünk vele, meghatározza az életminőségünket.  Ebben érzékenyített és támpontokat adott a stresszkezelési tréning!

A folytatáshoz kattints IDE!

SZÍNEZD ÚJRA A KARRIERED– WORKSHOP BESZÁMOLÓ NEM CSAK KISGYERMEKES SZÜLŐKNEK! –

Az a tény, hogy kisgyermekünk születik, már önmagában képes az addig jól működő rendszerünket fenekestől felborítani, így dupla kihívást jelenthet, ha emellett az egyetemi tanulmányainkat is menedzselnünk kell, vagy hosszabb kihagyás után szeretnénk visszatérni a munka világába, esetleg a módosult helyzet miatt karrierváltásra is kényszerülünk.

Rutinos és kevésbé rutinos szülőkként ugyanakkor egy folyamatos újratervező kísérlet önkéntes résztvevői vagyunk, tele olyan mozgósítható képességekkel, amelyeket szabadon átültethetünk, felhasználhatunk életpályánk, karrierünk újragondolásához, a megfelelő irány megtalálásához. De hogyan fogjunk hozzá? Hogyan „bányásszuk ki” magunkból ezeket a képességeket? Milyen szempontok mentén tűzzünk ki célokat és hogyan valósítsuk meg mindezt család és gyerek mellett? 

Cikk folytatása ITT!

"A HR-es nem a tökéletes munkatársat keresi! "– ELŐADÁS BESZÁMOLÓ Milbich Marianna és Major Lívia előadása nyomán

Hogyan gondolkodik egy HR-es, amikor a megfelelő munkatársat keresi? Mi történik tulajdonképpen a „kulisszák” mögött és  álláskeresőként mi mit tehetünk azért, hogy a lehető legjobban felkészüljünk egy kiválasztási folyamatra? Mit is jelent pontosan a munkavállalói én, és hogyan tudjuk úgy felépíteni a sajátunkat, hogy arra a munkáltató felkapja a fejét? Cikk folytatása ITT

"...az alkotásunk megáll, egyben marad, és rájövünk: együtt fel tudjuk építeni, meg tudjuk csinálni."
Gondolatok a BeléPTEtő gólyatréningek körül – szervezői és csoportvezetői beszámoló

2021. szeptember 7., kedd. Izgatottan lépek be az egyetem főépületének kapuján, sebesen szaladok fel a 109-es irodához vezető lépcsőkön, és dobogó szívvel várom három gyors kopogtatás után, hogy kinyíljon az ajtó. Az ajtó mögül fog előkerülni az a csomag, amiben eszközök rejlenek: a BeléPTEtő Gólyatréning mai alkalmához szükséges eszközök, pontosan kiszámolt spagettiszálak, méretre vágott madzagok és ragasztószalag, tollak és sok-sok üres, kitöltésre váró papírlap, valamint egy-egy óriási Szemesztertervező, ami a gólyák tollának sercegésére vár – mindez persze pontosan kiszámolva a gólyáink létszáma szerint. << Király Karolina beszámolója következik >>

„A személyes állásinterjúknak azt gondolom, még mindig van létjogosultsága.” – Interjú Milbich Marianna HR vezetővel

Mindannyiunk életébe elérkezik egyszer a pillanat, hogy munkavállalóvá érve meg szeretnénk pályázni álmaink állását, de ahhoz, hogy el is nyerjük az adott pozíciót, elengedhetetlen, hogy tudatosan készüljünk a kiválasztásra.

De kit keres a HR-es? Egyáltalán változott-e maga a HR szektor és a jelentkezők kiválasztásának folyamata az utóbbi 5 évben? Van-e különbség egy multinacionális vállalat és egy kisebb cég kiválasztási folyamata között? Vagy mi lehet az oka annak, ha nem jeleznek vissza egy gondosan összeállított pályázatunkra? 

Interjú és Előadás ajánló IDE kattintva!

Új Podcast!

Karrier Koktél - Hogyan hozz létre HR barát LinkedIn profilt?

Mire figyelnek a fejvadászok és Neked mire érdemes odafigyelned, ha állást keresel, vagy ha hallgatóként tudatosan szeretnél készülni a munkaerőpiac világára? Ebben az epizódban Kecskés Rékával beszélgettünk, (aki több éves recruiteri, toborzói tapasztalattal és közel 6000 követővel rendelkezik a LinkedIn-en). Tőle kaphattok tippeket arra, hogy mi kell egy igazán ütős LinkedIn profil létrehozásához, hogyan tegyétek magatokat láthatóvá/kereshetővé egy fejvadász számára, illetve mivel tudjátok lerövidíteni az álláskeresés időszakát?

Karrier Iroda a PTE-n – beszélgetés tapasztalatokról, élményekről, döntésekről tanácsadások egykori résztvevőivel

Miben tud segíteni egy tanácsadó anélkül, hogy tanácsot adna? Hogyan képzelj el egy tanácsadást? Milyen szolgáltatásai vannak a Karrier Irodának? Beszélgetés tanácsadások résztvevőivel tapasztalatokról, élményekről, döntésekről és saját belső erőforrásainkról., amelyek mindannyiunkban jelen vannak, csak néha kell egy kis segítség a felszínre hozásukhoz.

A videót IDE kattintva tudod megtekinteni!

Te is lehetsz pályasegítő! - Pályaorientációs workshop vezetői képzés (BESZÁMOLÓ)

A PTE hallgatójaként már legalább egyszer szakot, illetve pályát kellett választanod, így a jelenleg, még választási helyzet előtt álló középiskolások helyébe is könnyebben bele tudod képzelni magad. Neked mi vagy ki segített anno? Volt-e olyan tanár, ismerős, családtag vagy segítő, akivel átbeszélhetted az aggályaidat, aki segített tisztábban látni, de mégis rád hagyta a választás szabadságát?

A pályaválasztás nem magánügy! Kíváncsi vagy hogyan tudsz hallgatóként segíteni a pályaválasztás előtt álló fiataloknak? Olvasd tovább a cikkünket és nézd meg a pályaorientációs workshop vezetőivel készített beszélgetésünket! >>

Ilyen volt Novák Csaba és Almási Gábor előadása az online térben - Regényi Lilla beszámolója

Tudsz-e egy életen át motivált lenni? Mi motivál? Mitől vagy elégedett? És mitől vagy elégedetlen? Ha elégedett vagy, boldog is vagy? Ha elégedetlen vagy, lehetsz boldog? Mi a különbség a boldogság és az öröm között? És vajon ki irányítja azt a hullámvasutat, amin Te utazol?

Novák Csaba és Almási Gábor előadása során ezeket a kérdéseket is feszegettük. >>

Korábbi bejegyzéseink

BeléPTEtő 2020 - Interjú Szakál Bettivel a PTE BelépPTEtő Gólyatréning tapasztalatairól

Sikerrek zárult az idei beléPTEtő gólyatréning!

Ha csak ennyi történt volna velem februárban, már elégedett vagyok! - Ilyen volt a 7 szokás tréning

Sorsfordító utazások - Karrier Pizza beszámoló

A Karrier Pontokon keresztül egyre több karrierszolgáltatás érhető el a karokon

Tanulásmódszertan workshop beszámoló

Karriertervezés kurzus I. - amikor végre magadra figyelhetsz

Hallgatói lemorzsolódást megelőző összegyetemi mentorprogram

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VELÜNK KÉSZÜLT INTERJÚK

Alább a 2021-es online platformokon történt megjelenéseinket gyűjtöttöttük össze. Szemezgess belőlük kedvedre!

Karrier Irodánk vezetőjével, Héra-Tóth Andreával Pénzes Enikő, az Egészségtudományi Kar Nagykövete beszélgetett. 

   A videóból megtudhatod, hogy milyen programokkal tudunk támogatni akár már gólyaként is, hallgatóként milyen "soft skilljeidet” fejlesztő lehetőségek nyitottak előtted (a nálunk elérhető campus kurzusokért nem csak kreditet, de önismeretet és jövőképet is kaphatsz), illetve végzősként, friss diplomásként milyen szolgáltatásokkal tudjuk megkönnyíteni a munka világába való kilépésed.

Magyari Beáta kolléganőnket, a Pécsi Egyetemsiták Magazinjának szerkesztője, Gonda Daniella kérdezte.

   A beszélgetésben elhangzik Irodánk küldetése, illetve azokról a programjainkról, szolgáltatásainkról is szó esik, amelyeknek segítségével közelebb kerülhetsz önmagad jobb megismeréséhez, megértéséhez, karriered megtervezéséhez. A cikkben olvashatsz a különböző „soft” kompetenciákat fejlesztő tréningjeinkről/workshopjainkról is, illetve ingyenesen elérhető tanácsadásainkról is részletesebb képet kaphatsz. KATT IDE

Egy újabb összefoglaló cikk jelent meg Rólunk a PTE EHÖK jóvoltából.

   Itt nem csak a szolgáltatásainkról olvashatsz hasznos infókat, hanem a kulisszák mögé, vagyis irodánk struktúrájába, felépítésébe is betekintést nyerhetsz. Megtudhatod, hogy milyen nálunk a munkahelyi légkör, melyik kollégánk milyen feladatot lát el, kinek a grafikáit, képeit láthatod, kinek a mondatait olvashatod egy-egy Facebook bejegyzés vagy Insta poszt kapcsán, vagy épp melyikünkkel lesz nagyobb esélyed találkozni egy-egy szervezett programunkon. Ha mindez nem elég, nézz be hozzánk, szívesen körbe vezetünk az irodánkban is! KATT IDE