Önéletrajzírás felsőfokon - online előadás

Önéletrajzírás felsőfokon - online előadás

Bármilyen állást pályázol meg, egy megfelelő CV mindenhol alapvető fontosságú. Hogyan indulj el, vagy fejleszd önéletrajzod úgy, hogy igazán Rólad szóljon, és kiemelkedjen a tömegből? Milyen praktikákat lehet bevetni, és mi az, amit érdemes kerülnöd? Akár van már kész önéletrajzod, akár teljesen kezdő vagy, az előadáson hasznos tanácsokat kaphatsz.

OLVASS TOVÁBB

Sablon helyett írj önéletrajzot

SABLON HELYETT ÍRJ ÖNÉLETRAJZOT!

Azt már bizonyára tudod, hogy az önéletrajz az álláskeresés alapköve, ezért érdemes időt, energiát fektetni a megírásába, hogy a legjobb rajtkockából indulhass. Ahhoz, hogy az önéletrajzod igazán rólad szóljon, nem elég egy internetről letölthető mintát a saját adataiddal kitölteni, mert akkor csak egy újabb sablont gyártasz. Ahogy egy finom étel elkészítésénél is érezni, hogy azt mennyire szívvel-lélekkel főzték, mertek-e elszakadni a receptben leírt mennyiségektől, kicseréltek-e néhány hozzávalót, ugyanúgy az önéletrajzod olvasói is érezni fogják, van-e benne fantázia, saját kezed munkája-e.

Persze tájékozódás nélkül nem fog menni, úgyhogy gyűjts össze minél több információt, olvass el ehhez hasonló cikkeket, böngészd át a legfrissebb sablonokat, aztán gondold át, döntsd el, mivel értesz egyet, mit érzel magadtól idegennek, alkoss róla véleményt! Az önéletrajz mintát fogd fel úgy, mint egy vázat, amire a saját kellékeidet akasztod; gyúrd át, formáld a magad képére!

Az alábbiakban arról olvashatsz vázlatosan, hogy mire érdemes odafigyelni, mit kell lehetőleg elkerülni egy önéletrajzban, hozzátéve, hogy „ér” vele vitatkozni!

OLVASS TOVÁBB

„A személyes állásinterjúknak azt gondolom, még mindig van létjogosultsága.”

„A személyes állásinterjúknak azt gondolom, még mindig van létjogosultsága.” – Interjú Milbich Marianna HR vezetővel

REGISZTRÁLOK AZ ELŐADÁSRA!

A Te életedbe is elérkezik a pillanat, hogy munkavállalóvá érve szeretnéd megpályázni álmaid állását, de ahhoz, hogy te legyél a szerencsés, aki az adott pozíciót elnyeri, elengedhetetlen, hogy tudatosan készülj a kiválasztásra.

De kit keres a HR-es? Egyáltalán változott-e maga a HR szektor és a jelentkezők kiválasztásának folyamata az utóbbi 5 évben? Van-e különbség egy multinacionális vállalat és egy kisebb cég kiválasztási folyamata között? Mi lehet az oka annak, ha nem jeleznek vissza egy gondosan összeállított pályázatunkra?​

Interjú és előadás ajánló következik!

OLVASS TOVÁBB