Kurzusainkról érkezett visszajelzések

Önismerettől a jövőképig - A karriertervezés alapjai

KarrierStart – az énmárka-építéstől az álláskeresésig

Tanulásmódszertan kurzus

- Kurzusainkról részletesen ITT olvashatsz! -

Önismerettől a jövőképig - A karriertervezés alapjai (2021.)

"…azon gondolkoztam hogy lehetett egy ilyen csodát megalkotni, itt értek a feladatokra, amik egyáltalán nem voltak megterhelők, pedig kivittek a komfortzónámból itt-ott, Rátok is, Betti és Vali, mert egy elképesztően nyugodt környezetet teremtettetek meg és a többiekre is, mert akik kreditért jöttek is (szerintem) mindent beleadtak, hogy kellemesen és hasznosan teljen ez a 4 nap.
… Mint az elején is írtam, úgy éreztem ez egy csoda volt (és nem túlzok), nagyon ritkán adatik meg, hogy ilyen védett környezetben nyílhasson meg az ember és ez szerintem egy remek lehetőség volt mindannyiunknak. Van egy közös messenger csoportunk is a lányokkal, amibe napi szinten küld be mindig valaki önismerethez kapcsolódó képet/cikket/idézetet, vagy kérdezzük egymástól ki van éppen a városban egy kávéra/bármire. Örülök, hogy megtaláltam ezt az órát, mert olyan barátságokra is szert tettem a kurzus által, amikre egyébként nem lett volna lehetőségem – pedig van akivel évfolyamtársak vagyunk."

"Miközben megtaláltam magamat olyan jó, hogy ezt a csoportot is megtaláltam, sokkal nagyobb így az értéke és remélem ezután is fogunk még így együtt találkozni valamikor és ott azzal nem szakadt meg a kötelék. Hálás is vagyok értük, értetek, hogy egy ilyen biztonságos környezetben megengedtétek, hogy önmagam legyek."

"Az első pillanattól fogva egy rendkívül befogadó közegben találtam magam, tényleg olyan érzés volt, mint amikor az ember a családjával van, úgy gondolom, hogy részben ez tette a tréninget ennyire meghatározóvá és hasznossá, hogy a mai napig eszembe jutnak tapasztalatok és élmények."

"Nagyon örülök, hogy valami e felé a tréning felé csalogatott, mert egy elmondhatatlan élmény volt, elképesztő kis csapat alakult ott ki, a mai napig tartjuk egymással a kapcsolatot egy közös kis chatcsoportban, ha találunk valami szuper idézetet, zenét vagy csak történt valami akkor ott átbeszéljük."

"Nem gondoltam volna, hogy a mai világban, ahol a legtöbb kapcsolat felszínes, teljesen véletlenül összekerülök 15 olyan emberrel, akik ennyire jó tulajdonságokkal rendelkeznek és érzem, hogy megbízhatok bennük. Különleges élmény volt, ami egy életen át velem marad, és most, amikor teljesen véletlenül találkozok a csoport tagjaival olyan érzés fog el mintha régi barátokkal látnánk újra egymást. Ezen okok miatt sokkal nyitottabbnak és elfogadóbbnak érzem magam, ezen felül fejlesztette a problémamegoldó képességem is, ami egy-egy konfliktus/tisztázatlan érzelem esetén hatalmas segítséget nyújtott számomra. Bátrabban fejezem ki az érzéseim és könnyebben öntöm őket szavakba."

Ajánlások a kurzushoz >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KarrierStart – az énmárka-építéstől az álláskeresésig (2021.)

​„Nagyon örülök, hogy részt vettem a kurzuson, nem csak az adott napokon segített derűsebben látni a világot, de olyan gondolatokat, tanulságokat ültetett el, amelyekkel úgy érzem hosszú távon is eredményesebb lehetek.” (RE)

„ rengeteg hasznos információval gazdagodtam, úgy érzem, hogy megkaptam azokat a segítségeket, amikre szükségem volt ahhoz, hogy a jövőben bátran elindulhassak a pályámon és építhessem a karrieremet.” (BE)

„nagyon hálás vagyok a sok motivációért amit tőletek, a trénerektől kaphattam és a többieknek is, hiszen minden egyes történet, kérdés segítette, hogy kicsit közelebb kerüljünk a saját utunkhoz.” (MK)

„Köszönöm ezt a kurzust, izgalmas tapasztalatokat sikerült gyűjtenem, és talán felkészültebben állok majd júniustól a munkakeresők táborába!”  (SzF)

„hasznosnak véltem a kurzus elvégeztét, sokkal közelebb kerültem saját magamhoz és a bennem rejlő dologhoz. Sok hasznos információhoz jutottam az órák alatt, egy pozitívabb és tudatosabb emberként tekinthetek most már előre.” (GD)

„Mindenki kedvesen, nyitottan állt hozzá ehhez az egészhez, így hát én is lelkesebb lettem.” 
„Köszönöm szépen, hogy elindítottatok ezen az úton.” (PD)

„Másként fogok ezentúl az emberekhez viszonyulni” 

„Az önéletrajzírással kapcsolatban volt már korábban tapasztalatom, gimnáziumban sokszor kellett írni akár angol nyelven, akár magyarul, de valahogy nem kaptunk olyan kielégítő és részletes leírást, hogy mit kell tartalmaznia és mit nem, mint amit Esztertől pedig igen.”

„Összeségében ezen a kurzuson rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtam, ami által a munkaerőpiacra már remélhetőleg „felfegyverkezve” állok ki.” „Remélem több ilyenfajta kurzuson lesz lehetőségem résztvenni.” (SzB)

„Volt, olyan nap amikor már felkelve motiváltnak, energikusnak éreztem magam, de olyan is akadt, amikor még az ágyat sem volt kedvem elhagyni, nem hogy emberek közé menni, pláne nem interaktívnak lenni. Tehát az alkalmak eleje, jobban mondva az egyéni hozzáállásom elég változatos volt, ezzel szemben a vége mindig ugyan az volt. Feltöltődve, motiváltan folytattam a napomat.” 

„Nagyon örülök, hogy részt vettem a kurzuson, nem csak az adott napokon segített derűsebben látni a világot, de olyan gondolatokat, tanulságokat ültetett el, amelyekkel úgy érzem hosszú távon is eredményesebb lehetek.” (RE)

„Amikor felvettem a kurzust igazából nem is tudtam mire számítsak, majd jött egy levél, amiben előzetesen felmérték Andiék a csoport érdeklődését, talán ezért is volt ilyen szuper ez a kurzus, mert „ránk szabták” az érintett témákat. Az egyetem során ilyennel még sose találkoztam, még szabadon választható kurzus alkalmával se, hogy az előadók kíváncsiak ar”ra, hogy mi mire vagyunk kíváncsiak, és úgy tervezik az óra menetét, ez számomra hatalmas pozitív dolog. A Karrier Irodát már korábban is ismertem, egy régebbi Karrier Irodás szaktársam említette már nekünk az irodát azonban sose tudtam, hogy mi ez, mire jó. Andiéknak hála megtudtam, hogy szervezésük alatt rengeteg hasznos szuper előadás, tréning, coach van”

„A „csak” négy alkalmas kurzuson úgy érzem rengeteget kaptam, amit még mai napig, még mindig dolgozok fel.”

„Nagyon szimpatikus, továbbá kedves volt mindenki, jó volt megismerni mind a diáktársaim más karról, mind a Karrier Irodás előadókat. Remélem máskor is lesz lehetőségem és bejutok más kurzusaitokra, és nem csúszok le róla. 
Köszönöm szépen Andinak is Eszternek is a rengeteg tudást, amit átadtak nekünk ezalatt a négy alkalom alatt.” (HP)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tanulásmódszertan kurzus (2020.,2021.)

"Foglalkoztam már tanulásmódszertannal korábban is, de most állt össze kerek egésszé a sok mozaik. Most értettem meg, hogy a hatékony működésnek az idegrendszerünk az alapja. Úgy kell tanulni, ahogy a mi agyunk megkívánja. Nagyon jó volt, hogy megismerhettem azt, amiben jó vagyok. Az sem gond, hogy vannak nehezebben működő területek, mert azt is megtanultuk, hogy kell az erősségeket előtérbe helyezni. Nagyon sokat jelentett nekem, hogy mindenki egyénre szabott tanácsokat kapott a kurzus elején megfogalmazott kérései és problémái alapján.Sokat tanultam a többiek tapasztalataiból is. Az volt a legjobb, hogy a tudás nem cask az oktatónál volt, hanem közösen raktuk össze az eddigi tapasztalataink alapján."

"Nekem nagyon tetszett ez az óra, sok jó ötletet kaptam, főként a szempontok szerint táblázatot létrehozni egy szövegből és a halszálka ábra lesz számomra hasznosítható. Elkezdtem naptárat vezetni, és kezdek rájönni, hogy a naptár formája nekem eddig nem mindig volt ideális, hogy könnyebbé tegye a hétköznapokat. Most egy napot tervezek előre, és külön írom az elvégzendő feladatokat és határidőket."

"Sok új tudást kaptam: olvasás fajtái, időgazdálkodás… Nem gondoltam volna, hogy a tanulás nem ott kezdődik, hogy leülünk tanulni. Azt tetszett a legjobban, hogy az eredményes tanuláshoz néha meg kell állni és megnézni, hogy vagyunk. Én minden kávénál ezt fogom végéggondolni. 
A vizsgaidőszakban ki fogom próbálni  a halszála ábrát és a napi tervezést. Azt hiszem a szövegalkotás is sokkal könnyebb less, ha vázlatot írok előtte. Nagyon tetszett, hogy nem hagyományos vázlatokkal dolgoztunk, hanem olyannal, amiket bővíteni lehet. Szerintem ez az igazi tanulás, amikor nem magolni kell, hanem lehet kreatívkodni. Örülök, hogy olyan kurzus volt, ahol lehetett új embereket is megismerni. Az külön jó, hogy nem cask a saját szakunkról voltak hallgatók. Könnyű volt a jelentkezés, és az egész folyamat nagyon rugalmas. Az oktató sokat segített, olyan volt, mintha régebb óta ismernénk."

"Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy felhívtad a figyelmem a kurzusra. A személyed nagyon megnyugtató, és mindig tudod mit kell mondani egy adott szituációban az embereknek. A két nap struktúrája nagyon jó volt, örülök, hogy a jelenlegi helyzetet is be tudtuk kapcsolni, és egy kicsit foglalkozhattunk ezzel is, hogy kiben milyen érzések vannak ezzel kapcsolatban. Nagyon hasznosnak tartom a kurzust, szerintem minden kezdő egyetemistának szüksége lenne egy ilyen irányadásra az egyetemi éve elején. Az időmenedzsment témánál vett praktikákat mindenképp alkalmazni fogom a jövőben, és a tanulás terén is, (bár már nincs sok vissza) biztosan ki fogom próbálni a megismert módszereket."

"Nagyon köszönöm, energizáló volt a workshop!  Tetszett a felépítése, hogy önismerettel kezdődött és a konkrét technikák felé haladt. Jó, hogy ennyi linket-egyebet használtál. A nagy részét már hallottam, de volt benne új és az ismert technikákat is jó volt feleleveníteni, kedvet kaptam hozzájuk! Kifejezetten örültem a Gardner tesztnek, mert nem ismertem és elég pontosnak tartom."

"Nagyon örülök, hogy részt vehettem a kurzuson! Nagyon sok hasznos ötletet kaptam, biztos tudom majd hasznosítani őket! Az alkalmaknak nagyon jó hangulata volt, emiatt nagyon gyorsan el is repültek a percek (órák). Mindenkinek ajánlom akkor is, ha úgy érzi jól tud tanulni, de abban az esetben, ha valaki még nem sajátította el a számára ’’Tökéletes” tanulási módszert, egyenesen kötelezővé tenném!"