Újra várják a jelentkezéseket a Falling Walls Lab innovációs versenyre

2020. szeptember 17-én hatodik alkalommal rendezi meg Budapesten angol nyelvű tudományos és innovációs versenyét a berlini Falling Walls Alapítvány, amely a Magyar Tudományos Akadémia, a Semmelweis Egyetem és a DAAD Magyarország közös szervezésében valósul meg.

A Falling Walls Lab kiváló lehetőséget nyújt kutatók, akadémikusok, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy 3 percben összefoglalva megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, innovatív projektjüket vagy ötletüket egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt.
A Lab idén, a koronavírusra való tekintettel, online kerül megrendezésre. Az online konferencián, az előzetes szelekció után kiválogatott jelentkezőknek, 3 perces prezentációban kell demonstrálniuk kutatási/innovációs eredményük lényegét és hasznosságát, angol nyelven. A magyar forduló győztese képviselheti hazánkat a berlini Fallin Walls Lab világkonferencián. Az esemény hozzájárul a tehetséges kutatók és innovátorok eredményeinek megismertetéséhez és a berlini nemzetközi döntő (nemzetközileg elismert kutatók és Nobel Díjasokból álló zsűri előtt) lehetőséget ad a hazai tudományos és  innovációs potenciál  nemzetközi hírnevének növelésére is. A budapesti döntő nyertese ezenfelül egy professzionális image-videót forgathat saját kutatásáról/találmányáról 1000 euró értékben.

Résztvevők:
A versenyre jelentkezhetnek olyan alapképzéses, mesterképzéses, PhD hallgatók, postdoc-ok, fiatal szakemberek, vállalkozók és professzorok jelentkezését várjuk, akik
- jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt, vagy akiknek
- alapdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el, vagy
- a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el, vagy
- PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.További információ és jelentkezés:
2020. augusztus 28-ig az alábbi linken: https://falling-walls.com/lab/apply/budapest-online-lab/