A Klímainnovációs Közösség online programjai

Klímainnovációs Közösség programjaira szeretnénk felhívni a figyelmet. Az EIT Climate-KIC partnereként - amely az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése - több vállalkozásfejlesztési programot szerveznek, az üzleti ötletversenyektől kezdve, egészen a startup inkubátor programokig.A kialakult helyzetre reagálva, a következő hónapokban minden programukat online fogják megtartani:

  • Online Ideation Workshop - zöld ötletelési workshop, várják azokat, akik a klímaváltozás problémái ellen aktívan fellépnének.  
  • EIT Food Innovation Prize - élelmiszer és mezőgazdasági innovációval kapcsolatos ötleteket várnak.
  • Retrofit Startup Acceleration - épületkorszerűsítéssel kapcsolatos startup acceleratort indítanak.
  • ClimateLaunchpad - már lehet jelentkezni ingyenes vállalkozói képzésükre, amely a világ legnagyobb zöld üzleti ötletversenye keretében valósul meg!

ONLINE IDEATION WORKSHOP
 

Aktívan fellépnél a klímaváltozás ellen? Érdekel a vállalkozások és a startupok világa, de még nincs egy jó ötleted? Vagy van már egy klímaváltozáshoz kapcsolódó ötleted, de nincsenek csapattagjaid?
Csatlakozz online ötletelésünkhöz és segítünk abban, hogy kidolgozz egy innovatív ötletet, amellyel a későbbiekben az EIT Climate-KIC startup programjaihoz is csatlakozni tudsz.

Az ötletelés a következő területeken fog zajlani: 

  • Épületkorszerűsítés és fenntartható építészet
  • Fenntartható élelmiszerellátás és klímabarát mezőgazdaság
  • Műanyaghasználat kiváltása
  • Egyéb klímaváltozással kapcsolatos problémák

Időpont: Április 15. (szerda) 17:00-19:30 @Zoom-on keresztül

Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

EIT FOOD INNOVATION PRIZE
 

Úgy érzed, Te lehetnél az, aki megreformálja a jelenlegi élelmiszer és mezőgazdasági iparágat? Akkor itt az idő, hogy jelentkezz ötleteddel vagy már meglévő termékeddel, szolgáltatásoddal az EIT Food Innovation Prize versenyre! A hazai döntő nyertese 5.000 euró pénzügyi támogatás mellett, befektetői kapcsolatokhoz juthat, szakértői mentorálásban részesülhet, valamint a nemzetközi döntőn 10.00015.000 vagy akár 25.000 euró támogatást nyerhet el. 

Jelentkezési határidő: áprilus 19. (vasárnap).

RETROFIT STARTUP ACCELERATION

Épületkorszerűsítési, építőipari innovációs megoldással rendelkezel vagy van egy építőipari ötleted? Ha az előbbi kérdésekre igen a válasz, akkor jó hírünk van, hiszen új inkubációs programunk fókuszában az épületkorszerűsítés áll. A féléves program során üzleti coachingiparágspecifikus konzultációk, valamint workshop-ok keretében segítünk az üzleti modell véglegesítésében, a piac kiismerésében és validálásában. A program Demo Day-el zárul, ahol a szakmai zsűri értékelése alapján a legjobbak akár 25 ezer euró vissza nem térítendő pénzügyi támogatásban is részesülhetnek. 

CLIMATELAUNCHPAD
 


Megnyitottuk a jelentkezést a világ legnagyobb greentech ötletversenyére és egyben ingyenes vállalkozói képzésére, amelyben idén több mint 50 ország vesz részt és mindez online kerül megrendezésre. Olyan csapatok jelentkezését várjuk, akiknek van egy innovatív ötletük a klímaváltozás hatásainak csökkentésére. A program célja, hogy a csapatokat szakmailag és kapcsolati hálóval támogassuk, amelyben nemzetközi és hazai coachaink működnek közre. A program hazai döntővel zárul, majd a legjobb csapatok a nemzetközi döntőn is összemérhetik tudásukat.

Jelentkezési határidő: május 8. (péntek)