Ilyen volt a tanulni vagy élni workshop

Novák Csaba és Almási Gábor korábbi előadását követően a workshopon kisebb csoportban vittük tovább a témát: mivel és hogyan töltsük meg az időnket, hogyan legyünk hatékonyak a hétköznapokban. 

Csaba és Gábor őszinte szeretettel tanította a résztvevőket: valójában nem időgazdálkodás, hanem "életgazdálkodás" zajlik. Tegyük fel a kérdést: mi érték számunkra, és mik a céljaink? Aki tisztán lát, az lehet igazán eredményes. 

Fontos gondolat volt számomra, amit nagyon igaznak érzek: sokféle tudatosságot tanítanak ma már, de érzelmi tudatosságról nagyon kevés szó esik. Vajon milyen érzéssel töltenek el azok a feladatok, amiket sürgősen meg kell oldanunk, és milyen hatással van ránk, ha azokra koncentrálunk, amik számunkra fontosak? 

A workshopon házi feladatot is kaptunk, új szokások kialakítására ösztönöztek bennünket a trénereink. Harminc napunk van, hogy egy teljesen új szokást beépítsük a mindennapjainkba. Számonkérés természetesen nem lesz :), de várják e-mailben a beszámolókat, kinek hogyan sikerült a dolog. Hasznos gyakorlati tanácsokat kaptunk, örülök, hogy ilyen személyes törődéssel találkozhattam!