"Vegyél részt az életben!" - Ilyen volt a Tanulni vagy élni - Elvárások közt szabadon című előadás

2020. február 5-én 18 órakor Novák Csaba és Almási Gábor előadását hallgathatták meg az érdeklődők „Tanulni vagy élni? – Elvárások közt szabadon” címmel. 

Mivel a mai világban az élethosszig tartó tanulás a jellemző, nem volt meglepő, hogy a teremben minden korosztály képviseltette magát. Az előadóba belépve pedig, a sok kíváncsi szempárt látva, csak fokozódni tudott a lelkesedésem.

Az este első felében Almási Gábor a jó és a rossz szokásokról, és azok kialakulásáról, illetve fontosságáról beszélt. Érzékelhetően feldobott mindenkit az a rész, amikor a közönséget két csoportra osztva, játékosan vált világossá számunkra, hogy az emberi agy mennyire könnyen befolyásolható.

A második rész Novák Csaba előadásával folytatódott, aki az életünk élvezetére, és annak a lehető legjobb kihasználására hívta fel a figyelmünket. Számomra az egyik meghatározó és egyben megdöbbentő gondolata az volt, hogy az életünk 900 hónapból áll, és ezt kell megtöltenünk minél több értékkel és tartalommal. Ezen kívül még három elhangzott gondolatot szeretnék kiemelni, ami véleményem szerint mindenki számára fontos lehet:

  • „Vegyél részt az életben!”
  • „A múlt soha többé nem lesz, az csak volt.”
  • „Szeresd, amit csinálsz!”

Az előadást követő napokban a napi rutinom és a berögzült szokásaim elvégzése közben sokszor eszembe jutottak az elhangzott gondolatok és tanácsok. Ez pedig számomra tökéletesen igazolja a beszédek hatásosságát. A jövőre nézve pedig már alig várom, hogy hasonlóan értékes előadásokon vehessek részt.

Az előadásról készült képek megtekinthetőek Facebook oldalunkon.