Többet ésszel, mint idővel! - Időgazdálkodás és hatékonyság a sikeres és élhető egyetemi évekért

Sok szeretettel várunk minden leendő, jelenlegi és egykori PTE hallgatót, munkatársat és minden további kedves érdeklődőt!

Az előadáson való részvétel ingyenes és nincs regisztrációhoz kötve.

Időpont: 2019. november 26. (kedd), 18-20 óra

Helyszín: PTE ÁJK Molnár Kálmán előadóterem

Az egyetemi képzés egy komoly elköteleződést igénylő vállalkozás. Rengeteg időt, pénzt, energiát és figyelmet fogsz belefektetni az elkövetkezendő években, miközben az élet - szerencsére - nem áll meg. Még akkor is komoly logisztikára van szükség, ha valakinek “csak” annyi a dolga, hogy tanuljon. Manapság azonban rengeteg a lehetőség, és kötelességből is talán több adódik, mint régebben... Lehetőség van egyszerre több szakot végezni, egyetemi projektekben részt venni, már az egyetemi évek alatt szakmai tapasztalatokra szert tenni. Sokan kénytelenek egyetem mellett dolgozni, hogy eltartsák magukat, netán már gyereket nevelnek. Mindez idő, méghozzá nem is kevés, miközben az egyetemi teendők önmagukban is teljes embert kívánnak. És hol van még a magánélet, a barátok, a sport, a hobbi...

Az egyik legnagyobb tévhit a tanulással kapcsolatban az, hogy minél több időt fektetünk bele, annál jobban fogunk teljesíteni, holott a minőség bizony a tanulásban is fontosabb, mint a mennyiség. Az előadásom során megmutatom, hogy az átgondolt idő- és energiabeosztás, a célirányos, fókuszált munka és a bejáratott tanulási stratégiák hogyan fognak segíteni abban, hogy a meglehetősen szűkös időkeret ellenére is jól teljesíthess a tanulmányaidban, miközben a testi-lelki egészséged és a társasági életed sem megy tönkre a felborult egyensúly miatt.

Az előadást Erdélyi Boróka időgazdálkodás és hatékonyság tanácsadó fogja tartani. Erdélyi Boróka a Digitális egyensúly, a Sallangmentes hatékonyság és a Hurrá, tanulok! című könyvek szerzője, valamint a Pareto lánya blog tulajdonosa, ahol időgazdálkodás, egyensúly és egyszerű élet témában oszt meg hasznos tartalmakat az olvasókkal.