Teljesen idegenek? - A generációk közötti hatékony kommunikáció lehetőségei tréning beszámoló

Ez volt életem első Karrier Irodás tréningje, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó!

Én mindig úgy éreztem, hogy jól tudok kommunikálni mindenkivel szóban és írásban is, de tudom, hogy mindig van hova fejlődni. Így indultam neki ennek a tréningnek.

Már az elején jól kezdődött, hiszen a szokásosnál kisebb csapat gyűlt össze, így a hangulat is családias maradt. Ráadásul több generációból is voltunk a csapatban, ami nem hátrány egy generációs tréningenJ, így rögtön megfigyelhettük, kipróbálhattuk a tanultakat. Mindenki nyitott volt és szívesen megosztotta a tapasztalatait, így a tréning folyamán nem csak a trénertől, de egymástól is tanulhattunk!

Minden kommunikáció alapja a megértés, úgyhogy először a generációkat vettük sorra, ami a legnagyobb meglepetést okozta, mert sok új ismerettel gazdagodtam nemcsak a többi generációról, de a sajátomról is! Visszaemlékezni is elképesztő mennyi mindent vettünk még át egy nap alatt! Volt szó asszertív, agresszív és szubmisszív kommunikációról, a hangsúlyról, a nonverbális kommunikációról és a személyes kommunikációs problémáinkról is. Azóta sok ott tanult technikát kipróbáltam és mindig működött. Alig várom a következő tréninget, legyen az bármilyen témában! Kíváncsi vagyok mi minden újat mutathatnak még!