A magával ragadó előadás/prezentáció titkai - Beszámoló következik!

"Könnyek és izzadtság. Bénító izgalom, stressz és sírás, a gondolat, hogy nem vagyok elég érdekes, elég figyelemfelkeltő, elég jó. Ez jellemezte a tréning előtt minden előadásom, amit tartottam, minden olyan esetet, amikor csoport vagy tömeg előtt meg kellett szólalnom. Életem első tréningjén, a prezentációs technikák tréningen jártam." Beszámoló következik!

Könnyek és izzadtság. Bénító izgalom, stressz és sírás, a gondolat, hogy nem vagyok elég érdekes, elég figyelemfelkeltő, elég jó. Ez jellemezte a tréning előtt minden előadásom, amit tartottam, minden olyan esetet, amikor csoport vagy tömeg előtt meg kellett szólalnom. Életem első tréningjén, a prezentációs technikák tréningen jártam.


Jelentkezésem ad hoc módon történt, feltöltöttem az alkalom előtt pár nappal az egyetlen üres helyet. A dokumentáció volt a célom vele, az, hogy fotózzak, videókat készítsek, semmi több. Aztán mikor odaértem, a tréner, Györffy Kinga azzal a mondattal fogadott, hogy "véget ér ma az ártatlanság kora". Elég ijesztően csengtek a szavai a fülemben, fogalmam sem volt, mire akar kilyukadni. Az első blokkban szorgalmasan a nyakamban akartam tartani a fényképezőt, viszont rövid idő alatt rájöttem, hogy a sok interaktív feladat lehetetlenné teszi majd az aktív fotós munkálatokat. Eleinte zavart, hogy nem tudom a saját magam által vállalt feladatot teljesíteni, majd mintha egy infúziót kötöttek volna be, kezdett hatni Kinga rendkívüli szakértelme és tehetsége rám. Egy pillanatra sem lankadhatott a figyelmem, olyan voltam, mint egy gyerek karácsonykor. Kapkodtam a fejem ide-oda, tapsoltam és nevettem, a szemem csillogott. Tőlem pedig ez a viselkedés igen idegen. Tetszett. Nem az volt a kérdés, ki tudok-e lépni a komfortzónámból, mert ez teljesen észrevétlenül megtörtént. A kérdés az volt, milyen messzire tudok még menni tőle, meddig tudom tágítani azt.


A tréningen a szokásosnak mondható bemutatkozás is teljesen más formában valósult meg, már az is egy kisebb előadás, egy feladat volt. Nem tudtuk le gyorsan, voltak előkészületei, még artikulációs bemelegítést is végeztünk, ami egyszerűen fantasztikus dolog! A jó prezentáció alapjait is érdekfeszítően, informatívan ismerhettük meg, történetekkel, videókkal tarkítva. Keretet adott az alkalomnak az, hogy a végén előkerült az a feladat, amelyet kaptunk az elején, megfigyelhettük, ahogy a többiek fejlődtek, ahogy beépítették a gyakorlatba a tanultakat. 


Összességében olyan tudást adott Kinga tréningje, amit nem csak előadások alkalmával tudok hasznosítani, de a mindennapi életben, a munkám során is sokrétűen tudok alkalmazni. Meleg szívvel tudom ajánlani mindenkinek!