Ugye nem maradtál le semmiről? Ilyenek voltak a Karrier Iroda tavaszi programjai

Íme egy kis beszámoló arról, mi mindent csináltunk ebben a félévben. 

A Karrier Iroda feladata, hogy fejlessze a PTE hallgatóinak önbizalmát, személyiségét és kompetenciáit. Mindemellett segít megtalálni a hallgatók saját céljait, és megvalósítani a terveiket.

Programjaink senki számára nem kötelezőek és nem is olyanok, mint a kötelező órák. Túlzás nélkül: ezek a programok Rólad szólnak! Tréningjeinken olyan gyakorlati dolgokat tanulhatsz meg, amelyek kiemelnek az átlagból, miközben észre sem veszed, hogy elrepült az idő. Tanácsadásaink személyes beszélgetések, amik segítenek választ találni a tanulmányi, szakmai, magánéleti, jövővel kapcsolatos kérdéseidre, problémáidra.

Íme egy kis beszámoló arról, mi mindent csináltunk ebben a félévben.

TRÉNINGEK

A tavaszi félévben az alábbi tréningeket próbálhattad ki:

  • „Hogyan mondjam el neked?” – Az erőszakmentes és együttműködő kommunikáció alapjai - kommunikációs tréning 
  • "Te jó ég! Felnőttem, vagy mégsem?" - önismereti tréning
  • Boldogságtréning a HYGGE jegyében - Hogyan teremtsük meg a híres dán életérzést?

Ezek az alkalmak általában nyolcórás csoportos képzések, melyek legnagyobb előnye, hogy élményalapú, tapasztalati tanulás segítségével adnak át új, vagy mélyítenek el korábbi ismereteket. Nehéz elmondani valakinek, aki nem járt még tréningen, hogyan is képzelje el, ezért inkább néhány résztvevőt kértünk meg, hogy meséljenek egy kicsit.

KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING

„Az első feladatok egyike során azt kellett megmondanunk, hogy mit tartunk a legerősebb képességünknek. A kérdés egyszerűnek tűnik, de amikor ténylegesen le kell írni valami jót magunkról és utána azt társaink előtt is fel kell vállalni, rögtön nehézzé válik a dolog. A nap további részében is hasonló, önismeretet igénylő feladatokkal kellett megbirkózni.”  (Goldbach Julianna teljes beszámolója: http://ptekarrieriroda.hu/hirek.html?action=view&itemID=361)

BOLDOGSÁGTRÉNING

„A csaknem 8 órás tréning alatt nem érezted az időt. Épp olyan érzés volt, mintha »kiragadtál volna egy pillanatot az időből, megfagyasztottad volna és azt a pillanatot élted volna meg a perceknek tűnő órákon keresztül«. De hogy élheti ezt meg 18 teljesen különböző ember egyként és ugyanúgy? 18 ember, akik teljesen különbözően fogalmazzák meg, hogy számukra mit jelent a boldogság?” (Szalai Gréta teljes beszámolója: http://ptekarrieriroda.hu/blog/boldogsagtrening-beszamolo-egy-rendhagyo-treningrol)

TANÁCSADÁSOK

A tanácsadásaink személyes, kb. 1 órás beszélgetések egy kényelmes, barátságos tanácsadó helyiségben. A témát mindig Te hozod, és a tanácsadó meghallgat, kérdez, információt ad, hogy előbbre juss a kérdéseid megválaszolásában.

Irodánkban számos tanácsadás közül választhattál ebben a félévben is. Bevezetésre került az énmárka építés, amely teltházasan pörgött az utóbbi időszakban. Ezen kívül még az alábbi tanácsadásokat próbálhattad ki:

  • grafológia
  • pszichológia
  • életpálya
  • coaching
  • próbainterjú
  • önéletrajz

A félév újdonságai közé tartozik, hogy a fix idősávval rendelkező tanácsadásainkra Te magad tudsz időpontot foglalni, és szükség esetén módosítani vagy törölni.

Tanácsadóink még június 30-ig tudnak Téged fogadni. A foglaláshoz ide kattints: https://ptekarrieriroda.simplybook.it/v2/

KARRIER PIZZA

A tréningek mellett minden félév biztos pontja a Karrier Pizza, ahol a pályakezdést, munkavállalást érintő témák kerülnek elő, és egy kellemes hangulatú kerekasztal-beszélgetésen vehetünk részt egy szelet pizza társaságában. Ezúttal a mindfullnessről, slow-livingről, és flow élményről beszélgettünk vendégeinkkel.

„Mind a négy meghívott vendég egyedi élettörténetet osztott meg velünk, hallhattuk, ki hogyan küzdi meg a mindennapjaiban a pörgést, mikor és hogyan kell megállni, kiszállni. Szóba került a mindfullness és a természet nyugtató ereje, s talán a legfontosabb, az alvás is. A beszélgetés végén sorban érkeztek a kérdések, konkrét tippeket is kaptunk pl. a mindennapi stresszkezeléshez.” (Számel Kata teljes beszámolója: http://ptekarrieriroda.hu/blog/s-flow-lassits-pecs-lezajlott-a-karrier-pizza)

KORTÁRS SEGÍTŐ HALLGATÓK KÉPZÉSE

Irodánk nemcsak a hallgatók életútjának egyengetéséért felelős, hanem a PTE beiskolázási tevékenységének központi koordinációjáéért is.

Immár három éve annak, hogy Irodánk a Karokkal együttműködésben útjára indította a PTE komplex Pályaorientációs Programját, amelynek keretében a pécsi és Pécs környéki iskolákban az egész tanév folyamán biztosítunk pályaválasztást segítő orientációs szolgáltatásokat. A programok megvalósítása hallgatók aktív közreműködésével történik.

Ebben a félévben már a harmadik Pályaorientációs csoportvezető képzést szerveztük meg, amelynek keretében 12 hallgatónk elméleti és gyakorlati felkészítést kapott ahhoz, hogy fiatalabb társaik pályaválasztását segítse.

Reméljük, hogy a következő félévben (ha még nem tetted) Te is kipróbálod szuper programjainkat!