"Hogyan mondjam el neked?" - Milyen élmény volt a kommunikációs tréning?

Lezajlott a 2017/18-as tanév tavaszi szemeszterének első tréningje! Az alábbiakban résztvevőnk, Goldbach Julianna beszámolóját olvashatjátok a napról.

"A PTE Karrier Iroda szervezésében nyílt lehetőség asszertív kommunikáció tréningen részt vennem. Az egy napos tréningtől azt vártam, hogy kapjak útmutatást arra, hogyan tudnám a munkám, vagy a magánéletemben felmerülő konfliktushelyzetekben jól kifejezni a saját álláspontomat, véleményemet.

Az első feladatok egyike során azt kellett megmondanunk, hogy mit tartunk a legerősebb képességünknek. A kérdés egyszerűnek tűnik, de amikor ténylegesen le kell írni valami jót magunkról és utána azt társaink előtt is fel kell vállalni, rögtön nehézzé válik a dolog. A nap további részében is hasonló, önismeretet igénylő feladatokkal kellett megbirkózni. A gyakorlatok során a komfortzónánkat jelentősen magunk mögött kellett hagyni. Érdekes volt megélni a kommunikáció alapjainak egyes elemeit önállóan boncolgató szituációkat. Ráébredni, hogy amiben erősnek hittem magam, azon bőven van mit csiszolni, fejlődni.

Trénerünk, Éva hihetetlen energiákkal, szakmai felkészültséggel és lelkesedéssel, és ami a legérdekesebb, mind a tizenhatunkhoz egyenlő figyelemmel és elfogadással és előítéletmenetesen viszonyult. Számomra ez elgondolkodtató és rendkívül inspiráló volt.

Mit tanultam? Sok mindent a kommunikációról, empátiáról, emberi kapcsolatokról, elfogadásról, toleranciáról, türelemről, előítéletről. Szembesültem gyengeségeimmel és erősségeimmel. Találkoztam 16 érdekes emberrel. Eszközt kaptam ahhoz, hogy pozitív energiákkal és hozadékkal lépjek ki vitás helyzetekből úgy, hogy ne csak én, hanem beszélgetőtársam is jól érezhesse magát a beszélgetés végére.

Jó lenne még egy napot eltölteni a csapattal, hogy a technikát mélyíthessük, gyakorolhassuk és hogy ismét vicces, érdekes helyzetekben lehessünk együtt, tovább ismerkedve egymással, és ezáltal önmagunkkal."

Köszönjük, hogy megosztottad velünk!