Téged várnak a baranyai vállalkozások!

Dolgozzunk együtt! Várnak a pécsi, baranyai cégek!

www.ajelenajovod.hu

Baranya megye vállalkozásainak egyik legnagyobb kihívása a munkaerő hiánya. Az utóbbi évtizedben a megye és Pécs város lakossága újabb, közel 10%-kal csökkent. A fiatalok és középkorúak is más versenyképes térségekbe vándorolnak el itthon, de sokan távoznak külföldre is.

Az összetett probléma komplexitásának egyik elemét ragadta meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban egy széleskörű partnerségen (107 vállalkozás, kamara, megye, városok, egyetem, kormányhivatal, szakképzési centrum) alapuló munkaerőpiaci kampánnyal, amely #ajelenajövőd brand alatt fogta össze a kommunikációs tevékenységeket

Munkaerő hiányában a helyi vállalkozások nem képesek fejlesztési terveik mentén a stratégiai célkitűzéseiket megvalósítani, export piacokat veszítenek, hatékonyságuk és eredményességük is csökken, ezért tovább erősödik az elvándorlás.

A közelmúltban újrakezdtük a program továbbfejlesztését, annak kiterjesztését. Ehhez kapcsolódva a program honlapját, facebook oldalát is aktualizáltuk. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy bemutatjuk a megye mérvadó cégeit is.

A kamara valamennyi kommunikációs csatornáját használjuk a projekt céljainak elérésére.

Az online megjelenések mellett Pécsett, a Balaton parton és az ország nagyobb városaiban közterületi reklámfelületeken is hirdetjük a projektet. Folyamatosan megjelenünk különböző rendezvényeken együttműködő partnereinkkel. Tárgyalunk az egyetemmel a program egyetemi stratégiába történő beillesztéséről.

A program által várt eredmények:

 - csökkenő elvándorlás

 - pályaorientációban a szakmai képzések preferálása

 - visszavándorlás megindulása

 - tudatos helyi polgárok, akik a gazdasági szereplőket is ismerik és értékelik

 - gazdasági közélet erősödése.

További információk: Rabb Szabolcs, főtitkár, szrabb@pbkik.hu; +36204419135