Szakmai gyakorlat az EU intézményeinél

A nyár remek alkalom arra, hogy megismerjétek, milyen lehetőségeket nyújtanak gyakorlatszerzésre az EU intézményei!

A 2019 tavaszán induló uniós gyakornoki programokra mostanában indul a jelentkezés, így a nyár remek alkalom arra, hogy a fiatalok megismerjék, milyen lehetőségeket nyújtanak gyakorlatszerzésre az EU intézményei. Ehhez nyújtunk segítséget: a fizetett gyakornoki programok legfontosabb aktuális jellemzői megtalálhatók egy helyen, linkkel a legfontosabb kapcsolódó oldalakra.

http://europapont.blog.hu/2018/07/09/diploma_utan_irany_egy_unios_intezmeny_gyakornoki_programok_az_eu_intezmenyeinel
 
Aki érdeklődik a nemzetközi kapcsolatok iránt, szívesen dolgozna a jövőben nemzetközi szervezetnél, cégnél, vagy egyszerűen csak multikulturális környezetben, annak kiváló lehetőséget jelentenek ezek az ösztöndíjprogramok.

Általános jellemzők

Az intézmények többsége öthónapos gyakorlatokat hirdet meg, minden évben azonos időszakokban, legtöbbször egy tavaszi és egy őszi turnusban. Jelentkezni egy-egy programra általában legalább fél évvel a megpályázott gyakornokság előtt kell – ezért indulnak most nyártól a jelentkezések a 2019 tavaszi turnusra. A gyakornoki munkáért kapott ösztöndíj (amely jelenleg a legtöbb helyen 1200 euró körül van) fedezi a kinti megélhetés költségeit, a részvételhez a legtöbb esetben sikeresen befejezett BA diploma szükséges. Számtalan egyéb lehetőség áll rendelkezésre akár még a tanulmányok idejére vagy az MA diploma megszerzése utáni időszakra is.

A mellékelt táblázatban a frissdiplomások előtt nyitva álló fizetett lehetőségekről található rövid összefoglaló a legfontosabb alapinformációkkal: az ösztöndíjak időtartamáról, a támogatás megközelítő összegéről, a túljelentkezés mértékéről és a nem kevésbé lényeges jelentkezési határidőkről.Részletes információt valamennyi típusú gyakornoki programról az Európa Portál összefoglaló oldalán:
https://europa.eu/european-union/about-eu/working/graduates_hu

Amennyiben további kérdései lennének az EU-s szakmai gyakorlatokkal kapcsolatosan, állunk rendelkezésére irodánk elérhetőségein:

Baranya Megyei Európai Információs Pont | Info Point Europe of Baranya County 
H–7621 Pécs, Apáca utca 2/1
Tel/Fax.: +36 72 520 552 | Mobile: +36 30 520 2344
E-mail: bmeip@dravanet.hu | web: www.bmeip.hu | web 2.0:www.facebook.com/bmeip
Skype: kbrabra