Koalíció Gyakornoki Program

Koalíció Gyakornoki Program célja, hogy angolul beszélő, jól képzett, magyarországi és határon túli magyar fiatalokat megismertessen az amerikai kongresszusi hivatalok, vagy kapcsolódó intézmények működésével, ezáltal motiválva őket közszolgálati tevékenység vállalására saját származási helyükön.

Követelmények:

  • amerikai vagy magyar állampolgárság, vagy magyar nemzeti kisebbség tagja Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, Ukrajnában, Horvátországban vagy Szlovéniában,
  • hazájában legalább egy évig sikeresen felsőoktatási tanulmányokat végzett,
  • kiváló írásbeli és szóbeli angol nyelvtudás,
  • kiváló tanulmányi eredmények,
  • angol nyelvű önéletrajz (kérjük használja az Europass formátumot, amelyet itt készíthet), valamint két ajánló levél, mely a jelentkező rátermettségét bizonyítja,
  • motivációs levél

A program időtartama a fogadószervezet követelményeitől függően max. 4 hónap, helye Washington, DC, Amerikai Egyesült Államok.  Az ösztöndíj fedezi a megélhetési és kinti utazási költségeket a program időtartama alatt. A gyakornokok a program időtartama alatt a Koalíció különböző, aktuális projektjeiben is segítenek.

Jelentkezés menete:

Jelentkezni a Koalíció erre a célra kialakított online felületén lehet. A regisztáció után a jelentkező létrehoz egy személyes profilt, ahol lehetőség a szükséges dokumentumok feltöltésére is, amelyek a következőek: motivációs levél, CV, ajánlólevelek, egyetemi kiválóságot igazoló dokumentumok.

http://www.hacusa.org/cip/

Amennyiben a jelentkezőnek további kérdések merülnek fel a jelentkezés menetével kapcsolatban, az alábbi e-mail címen lehetőség van a kapcsolatfelvételre:

internship@hacusa.org 

Fontos közlemény:

A Koalíció Gyakornoki Program folytonossága nagymértékben függ az elérhető pénzügyi forrásoktól. Következésképp, a gyakornoki program nem mindig elérhető a jelentkező által megjelölt időszakban, vagy esetleg nagyon rövid értesítési időn belül.

Ha a preferált jelentkezési időszakban nem kerül sor a program megkezdésére a finanszírozás hiánya miatt, egy későbbi időpontban, amint elérhetővé válik a támogatás, felkeressük az adott pályázót, feltéve, ha kiválasztásra került a programra. Kérjük, töltse fel az összes, elvárt dokumentumot. Amennyiben egy pályázat nem teljes, nem keressük fel az adott jelentkezőt.

A Koalíció Gyakornoki Program a Hungary Initiatives Foundation támogatásával valósul meg.