A Karrier Pontokon keresztül egyre több karrierszolgáltatás érhető el a karokon

A PTE-n 2018-ban 5 karon indult el a kari karrier referensi hálózat azzal a céllal, hogy a hallgatók saját campusukban is igénybe tudják venni a karrierfejlesztő szolgáltatásokat. A PTE Karrier Iroda szakmai-módszertani központként támogatja a kari Karrier Pontok működését.

Idén számos kari program valósult meg, új kari együttműködések jöttek létre. Az ÁJK és KTK, hagyományteremtő céllal közösen szervezte meg az első Karrier Börzét, a BTK és a TTK Asszertív kommunikációs tréninget hírdetett, a BTK Karrier Pont részt vett a Mentorklub Speed mentoring programján, és a TTK tanárok számára szervezett Nyitott kapuk programján.

Ezeken kívül a Karrier Pontok tréningeket (ÁJK és a ETK Tárgyalástechnika), workshopokat (BTK: Időmenedzsment, Sikeres nyelvvizsgáért, Stresszkezelés, ETK: Irodalomkutatás), előadásokat (BTK: Assessment Centert, ETK: Sajátos nevelési igényű gyermekekről), kerekasztal beszélgetést (BTK: Művelődési kalandok), SPAR üzemlátogatást (ETK) és Karrier Pizzát (ETK) szerveztek hallgatóik számára.